Wie is De Luistermoeder?

Monique Heijst

De Luistermoeder is er sinds 2011. Luistermoeder Monique Heijst richt zich op de vertrouwelijke begeleiding van kinderen die ergens mee zitten en daarover willen praten.

Monique verstaat wat kinderen (niet) zeggen. Tijdens het spreekuur biedt zij een neutrale, veilige omgeving en vertrouwelijke sfeer. Er is alle ruimte om te praten over grote en kleine kinderproblemen.

Tijdens haar opleiding bij Phoenix heeft Monique zich gespecialiseerd in coaching van persoonlijke veranderprocessen en hulp bij rouwverwerking. Dit in combinatie met een intensieve training bij De Kindertelefoon. Monique is redacteur van artikelen over kinderen, opvoeding en ouderschap. Van oorsprong is zij belangenbehartiger op het gebied van personenschade.

De Luistermoeder is onafhankelijk. Kinderen ervaren daardoor een comfortabele afstand tussen de gesprekken met Monique en hun dagelijks leven thuis en op school. Ook al vinden de spreekuren soms plaats op scholen. Scholen zien De Luistermoeder als een aanvulling op hun interne vertrouwenspersoon (die immers vaak ook leerkracht is, een insider).

‘Er is niemand die ik liever als luistermoeder voor mijn kinderen zie dan Monique. Ze lopen met haar weg. "Bij Monique voel ik me veilig" is wat mijn zoon laatst zei. Daar is voor mij alles mee gezegd.’